Over ons

Wie wij zijn en waar we voor staan

Wij zijn Stefan en Dianne en runnen Brood van Mook. Brood van Mook is een ambachtelijke bakkerij met een kleine lunchroom waar lekker eten en ontmoeten samenkomen. Stefan is de vierde generatie van de bakkersfamilie Van Mook en heeft het bakkersvak letterlijk vanuit de box meegekregen. Dianne heeft een achtergrond in de zorg en geeft les bij de opleiding verpleegkunde van Avans. Met onze ervaring in de bakkerij en in de zorg, proberen wij het begrip ‘lekker sociaal’ concreet vorm te geven. Want: ‘Deel je brood en het smaakt beter, deel je geluk en het wordt groter’.

 

 

Lekker en gezond genieten

We bakken vers, eerlijk brood en gebak met de smaak van vakmanschap en historie. En dat proef je! Onze recepten zijn vaak nog afkomstig van onze grondlegger Johan van Mook. Op de eerste plaats zijn onze producten lekker. Maar we vinden ook belangrijk dat je gezond kan genieten. Daarom bakken we alles zelf met eerlijke en pure ingrediënten. Eerlijk betekent ook transparant. De bakkerij is onderdeel van onze winkel zodat  je de bakker zelf aan het werk kan zien.

 

Sociaal

Brood van Mook wil een ontmoetingspunt zijn voor Maren-Kessel waar iedereen zich welkom voelt om brood of iets lekkers voor bij de koffie te kopen. Maar ook om gezellig bij te kletsen en te genieten van een bakje koffie met een heerlijk gebakje in onze winkel of op ons terras. Daarnaast gaan we mensen voor wie een betaalde baan niet vanzelfsprekend is, een plek bieden om hun kwaliteiten in te zetten. De liefde voor het bakkersvak  brengen we graag over aan de jongere generatie. Dit doen we door het bieden van leerplekken.

Sociaal betekent ook samen: dus als u wensen of goede tips heeft horen we deze graag van u!

 

Lokaal en duurzaam – van akker naar bakker

We halen onze ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis. Zo groeit het spelt voor ons molenbrood in de Maashorst en wordt het gemalen in de Geffense molen De Vlijt.

                   

Een bakker gebruikt veel eieren en we hebben het geluk dat eierhandel Ketels in Maren-Kessel gevestigd is. De eieren zijn ook te koop in onze winkel.

Onze worstenbroodjes zijn een mooi voorbeeld van lokale samenwerking. Slagerij Ebergen uit Lith maakt het heerlijke gehakt en bakker Stefan bakt hiermee een heerlijk worstenbroodje.

Onze verpakkingen zijn duurzaam. Een deel is gemaakt van de schil van cacaobonen. Daarnaast gebruiken we zo veel mogelijk papieren verpakkingen en zo min mogelijk plastic. We schenken duurzame koffie en thee met het keurmerk Fairtrade.

 

Bestellen = voorpret én goed voor het milieu!

Iedereen kent het wel, dat denkend aan eten het water in je mond loopt. Hoe heerlijk is het om samen te mijmeren over wat je zou kunnen bestellen. En dat plezier is ook nog eens goed voor het milieu! We streven namelijk naar zo min mogelijk verspilling. Omdat we dat natuurlijk zonde vinden van onze heerlijke producten, maar ook om de afvalberg te verminderen. Daarom willen we graag dat onze klanten zoveel mogelijk vooraf bestellen.

 

Ambachtelijk en respect voor traditie

Brood van Mook is geworteld in een jarenlange traditie van bakkers. In 1891 startte de overgrootvader van Stefan Bakkerij van Mook in Alem. We bakken al onze producten met liefde, verstand van het vak en respect voor traditie. Lees hier meer over onze historie